Comskip Support Forum

Comskip is a free commercial detector, browse the forum for more information
It is currently Mon Sep 24, 2018 12:46 am

All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Dec 12, 2011 7:42 pm 
Offline

Joined: Wed Dec 07, 2011 12:37 am
Posts: 130
Hi!

I have been playing around with how to keep teletext/DVB subtitles in edited Videoredo .ts output. When opening without a project (Vprj) Videoredo automatically searches for video, audio and subtitle PIDs, but once a project file is used, VRD grabs all the PIDs from the VPrj file and bypasses the ordinary search.

Since Comskip only retrieves Video and Audio PIDs and skips the subtitle PID, the subtitles gets lost in the editing process. Turns out only by adding the subtitle PID manually in the VPrj, Videoredo finds them and keeps the subs in edited output correctly.

Only line needed to be added is:
Quote:
<Version>2
<Filename>D:\TV-Serier\20111211_09-29-01_Animal Planet_Apornas värld.ts
<VideoStreamPID>4103
<AudioStreamPID>4359
<SubtitlePID1>7940
<Cut>0:819600000
<Cut>6694400000:7587600000
<Cut>15641600000:17037200000
<Cut>17942000000:18954800000
<SceneMarker 0>371600000


Perhaps this is possible to add down the road?

Regards
Jagad


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Dec 12, 2011 10:33 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm
Posts: 3209
yes, if I remember at the right moment.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Dec 12, 2011 11:17 pm 
Offline

Joined: Wed Dec 07, 2011 12:37 am
Posts: 130
Thanks :)


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Dec 13, 2011 7:11 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm
Posts: 3209
Is implemented, will be in the next release, but you need to test and specify what to output when no subtitle stream available.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Dec 13, 2011 9:14 pm 
Offline

Joined: Wed Dec 07, 2011 12:37 am
Posts: 130
erik wrote:
Is implemented, will be in the next release, but you need to test and specify what to output when no subtitle stream available.

It doesnt really matter what to output when no subtitle stream is available. VRD treats a blank value the same as a 0 or 0000 value. No subs are detected with all these three values. I would suggest a blank value.

Regarding the variable, VRD supports <SubtitlePID2> as well. I suppose this is for folks having both DVB Subtitles and teletext subs. Since only having teletext myself i cant say for sure. Info just as a note!

Great news :D I will definitely check for new releases quite more frequent now :)


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Dec 15, 2011 6:33 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm
Posts: 3209
I release build 0.81.022 that includes this new functionality.
Can you test?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Dec 15, 2011 11:53 pm 
Offline

Joined: Wed Dec 07, 2011 12:37 am
Posts: 130
Initial tests are looking very good. DVB teletext subs works great after VRD is done editing. When the VPrj input has no subs also works as it should. It works like a charm and many thanks for a job well done :D

Best regards
Jagad


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group