Adding subtitle PID in VPrj?

Where all the user feedback and suggestions for improvements go
Post Reply
Jagad
Posts: 131
Joined: Wed Dec 07, 2011 12:37 am

Adding subtitle PID in VPrj?

Post by Jagad »

Hi!

I have been playing around with how to keep teletext/DVB subtitles in edited Videoredo .ts output. When opening without a project (Vprj) Videoredo automatically searches for video, audio and subtitle PIDs, but once a project file is used, VRD grabs all the PIDs from the VPrj file and bypasses the ordinary search.

Since Comskip only retrieves Video and Audio PIDs and skips the subtitle PID, the subtitles gets lost in the editing process. Turns out only by adding the subtitle PID manually in the VPrj, Videoredo finds them and keeps the subs in edited output correctly.

Only line needed to be added is:
<Version>2
<Filename>D:\TV-Serier\20111211_09-29-01_Animal Planet_Apornas värld.ts
<VideoStreamPID>4103
<AudioStreamPID>4359
<SubtitlePID1>7940
<Cut>0:819600000
<Cut>6694400000:7587600000
<Cut>15641600000:17037200000
<Cut>17942000000:18954800000
<SceneMarker 0>371600000
Perhaps this is possible to add down the road?

Regards
Jagad

erik
Site Admin
Posts: 3338
Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm

Re: Adding subtitle PID in VPrj?

Post by erik »

yes, if I remember at the right moment.

Jagad
Posts: 131
Joined: Wed Dec 07, 2011 12:37 am

Re: Adding subtitle PID in VPrj?

Post by Jagad »

Thanks :)

erik
Site Admin
Posts: 3338
Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm

Re: Adding subtitle PID in VPrj?

Post by erik »

Is implemented, will be in the next release, but you need to test and specify what to output when no subtitle stream available.

Jagad
Posts: 131
Joined: Wed Dec 07, 2011 12:37 am

Re: Adding subtitle PID in VPrj?

Post by Jagad »

erik wrote:Is implemented, will be in the next release, but you need to test and specify what to output when no subtitle stream available.
It doesnt really matter what to output when no subtitle stream is available. VRD treats a blank value the same as a 0 or 0000 value. No subs are detected with all these three values. I would suggest a blank value.

Regarding the variable, VRD supports <SubtitlePID2> as well. I suppose this is for folks having both DVB Subtitles and teletext subs. Since only having teletext myself i cant say for sure. Info just as a note!

Great news :D I will definitely check for new releases quite more frequent now :)

erik
Site Admin
Posts: 3338
Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm

Re: Adding subtitle PID in VPrj?

Post by erik »

I release build 0.81.022 that includes this new functionality.
Can you test?

Jagad
Posts: 131
Joined: Wed Dec 07, 2011 12:37 am

Re: Adding subtitle PID in VPrj?

Post by Jagad »

Initial tests are looking very good. DVB teletext subs works great after VRD is done editing. When the VPrj input has no subs also works as it should. It works like a charm and many thanks for a job well done :D

Best regards
Jagad

Post Reply