Comskip Support Forum

Comskip is a free commercial detector, browse the forum for more information
It is currently Fri Oct 31, 2014 12:10 pm

All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 39 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
PostPosted: Tue Jul 26, 2011 3:24 am 
Offline

Joined: Sun Sep 26, 2010 12:34 am
Posts: 35
So I am running comskip in DVRMS Toolbox and it isn't working properly. When I attempt to run comskip from any directory using the full path I get an error saying comcodec.dll can not be found. I copied a copy of it to the system32 directory and attempted to register it but that didn't work either. If I run the comskip.exe in the directory that comskip resides with comcodec.dll it functions perfectly. I am thinking about adding the directory that had comskip in it to the path but I don't think that will make the difference. I am awaiting some response from the author of DVRM but he is very busy and hasn't gotten back to me.

Any thoughts or ideas?

Thanks,

Neil


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jul 27, 2011 2:23 am 
Offline

Joined: Sun Sep 26, 2010 12:34 am
Posts: 35
Any ideas at all? Using the latest donators version?

Thanks!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jul 27, 2011 7:33 am 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm
Posts: 2713
I always put comcodec.dll in the same directory as where comskip.exe resides.
Why do it any other way?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Sep 08, 2011 3:17 am 
Offline

Joined: Sun Sep 26, 2010 12:34 am
Posts: 35
It still doesn't fix the problem btw. I don't know why but it can not get called properly? The author of dvrms doesn't really have any advice either. I am using SA now and it works but I would prefer to use comskip....


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 18, 2011 5:30 pm 
Offline

Joined: Tue Oct 18, 2011 5:27 pm
Posts: 2
Any success in getting comskip to work with the latest version of DVRMSToolbox?
Where is the comcodec.dll found?
I would prefer to use comskip over SA, but right now, there seems to be no choice.
Thanks!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 18, 2011 5:45 pm 
Offline

Joined: Sun Sep 26, 2010 12:34 am
Posts: 35
I never got it working. Using sa with. I problems


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 18, 2011 6:09 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm
Posts: 2713
Any log files that report problems?
Difficult to help without more information


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 18, 2011 8:50 pm 
Offline

Joined: Tue Oct 18, 2011 5:27 pm
Posts: 2
I was using the version of comskip that came with the DVRMS 1.2.2.4 install. I had no log files of any kind. I replaced that version with Comskip 0.80.042, added the DVRMS specific lines to the ini file and it all works now.
Thanks for a great tool!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 18, 2011 9:02 pm 
Offline

Joined: Sun Sep 26, 2010 12:34 am
Posts: 35
Listen I explained how to reproduce this problem over 3 months ago. Anyone with windows 7 can try it but if the DLL isn't the SAME directory in which you instantiate the executable it doesn't work. Very basic and should be easy to reproduce and correct. The lack of response indicates the lack of interest in supporting users.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 18, 2011 9:29 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm
Posts: 2713
Dear Hefneil.

I have been supporting Comskip as a hobby now for over six years.
On my home pvr XP system I run a 4 years old version of comskip because I did not need any new functionality.
I answered about all question posted in this forum myself and have implemented numerious improvements on request of users.
The implementation of WTV and high speed h.264 decoding required me to throw away a lot of functionality and start all over again. As explained I have given priority to this major change instead of small problem solutions.
Hope you can accept that and not regard it as a lack of interest in supporting the users.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 18, 2011 11:12 pm 
Offline

Joined: Sun Sep 26, 2010 12:34 am
Posts: 35
erik wrote:
Dear Hefneil.

I have been supporting Comskip as a hobby now for over six years.
On my home pvr XP system I run a 4 years old version of comskip because I did not need any new functionality.
I answered about all question posted in this forum myself and have implemented numerious improvements on request of users.
The implementation of WTV and high speed h.264 decoding required me to throw away a lot of functionality and start all over again. As explained I have given priority to this major change instead of small problem solutions.
Hope you can accept that and not regard it as a lack of interest in supporting the users.



Fair enough. I supported you and contributed. I am not interested in getting in to a pissing match because this is your home and I am not here to be disrespectful. All I can tell you is I went and bought SA because of the lack of response from here. I needed this functionality fixed and I posted on two different threads and speak often to the author of DVRMS. I do not know what else to ask or do so I moved on. I subscribe to this thread in hopes someone finds a solution or an update corrects the problem. Until then I am a SA user.

Thanks,

Neil


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Oct 19, 2011 9:07 am 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm
Posts: 2713
Did you try both suggested solutions?
The one from btschuster (don't forget to update the ini file) or the new 0.81.011?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Oct 19, 2011 1:35 pm 
Offline

Joined: Sun Sep 26, 2010 12:34 am
Posts: 35
Nope didn't try that. I am not really even sure what "that" is?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 02, 2011 3:54 am 
Offline

Joined: Wed Nov 02, 2011 3:43 am
Posts: 88
I'm running the latest public comskip with DVRMSToolbox with zero issues - it works perfectly. Mind you, I'm running 3 commercial detection products (the old Show Analyzer, the latest one and Comskip).

Never had an issue with comskip - you just have to ensure that the proper lines are added to the comskip.ini file (I think it's two lines). Of course, part of the reason for that is that I'm running comskip from the native toolbox directory and calling it properly using the toolbox....


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 02, 2011 1:43 pm 
Offline

Joined: Sun Sep 26, 2010 12:34 am
Posts: 35
marvin-miller wrote:
I'm running the latest public comskip with DVRMSToolbox with zero issues - it works perfectly. Mind you, I'm running 3 commercial detection products (the old Show Analyzer, the latest one and Comskip).

Never had an issue with comskip - you just have to ensure that the proper lines are added to the comskip.ini file (I think it's two lines). Of course, part of the reason for that is that I'm running comskip from the native toolbox directory and calling it properly using the toolbox....


You are using DVRMS? What two lines are you adding to the ini? I Can't execute comskip properly from the command line if the DLL is in a different directory. The dll could even be within the PATH and it still doesn't work.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 39 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group