Comskip Support Forum

Comskip is a free commercial detector, browse the forum for more information
It is currently Thu Jun 20, 2019 4:38 pm

All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Sun Feb 24, 2013 8:44 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 24, 2009 3:47 am
Posts: 17
Will comskip run on this type of server?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Feb 24, 2013 11:01 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm
Posts: 3270
Can't think of any reason why not.
It just a 32 bit console application doing very basic file IO with a bit of multi threading.
Just take the free version and let it process a video file.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Feb 25, 2013 2:33 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 24, 2009 3:47 am
Posts: 17
How much bandwidth does comskip need? Thinking about doing this through my network and trying to lay out a network plan.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Feb 25, 2013 4:19 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm
Posts: 3270
Where are the recordings stored and where will you run comskip (which CPU, local to the drives, that is on the file server, or remote).
Comskip will read once sequential the entire recording for analysis. The other file IO done by comskip can be ignored compared to reading the recording.
Comskip is normally either IO limited (can't read the recording faster) or CPU limited
Running one or multiple comskip in parallel can make a huge difference as the additional head movement of having two or more recordings read in parallel can kill the read speed of a single disk.
This is because comskip does not read with big buffers so it can follow real time a recording.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Feb 25, 2013 5:41 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 24, 2009 3:47 am
Posts: 17
The recordings are stored in the living room on the media center attached to the TV. I will run comskip through the MoCA network on a networked Domain core server (not a DC).. The server is just something I'll be running Comskip on, it's not a NAS or anything. The Media Center is an i2-3220 and the Core Server is i5-3570k. I doubt it matters but the Media center is running independant graphics not Integrated.

I am guessing that I'd need to put the HDHR Prime in the living room rather than on the MoCA network to give the most amount of available throughput for ComSkip to run.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Feb 25, 2013 10:06 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm
Posts: 3270
How will you be recording?
h.264 or mpeg2 video?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Feb 25, 2013 10:58 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 24, 2009 3:47 am
Posts: 17
I believe cable is mpeg-2 on FiOS using Windows Media Center


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Feb 25, 2013 11:07 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm
Posts: 3270
For mpeg2 the CPU will never be the bottleneck.
I guess even the i3 will be fast enough, even with 4 stream being recorded in parallel


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Mar 03, 2013 11:22 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 24, 2009 3:47 am
Posts: 17
I finally got around to setting this up on a VM Core server. It doesn't work very well with DVRMSToolbox or DirMon.

What directory monitoring tool should I use?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Mar 04, 2013 5:15 am 
Offline

Joined: Thu Sep 24, 2009 3:47 am
Posts: 17
I installed a regular server version and Dirmon2 worked fine. That was an all afternoon project! (Not to mention the deployment of a second (backup) DHCP server.)

22Mb (Not MB) ps average for 2 workers. Not congesting my network with 3 tuners in use.. Good stuff. Looks like I don't have to change my network layout afterall.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Mar 04, 2013 3:11 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 24, 2009 3:47 am
Posts: 17
Comskip starts and it never finishes.. What's up with that?

www.tinozplace.com/Rules of Engagement_WGNHD_2013_03_03_23_59_00.zip


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Mar 04, 2013 5:54 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm
Posts: 3270
Recording ...0 did finish (look at the log file)

Recording ....1 is not concluded yet (processing during the recording?) Or comskip did crash


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Mar 04, 2013 7:14 pm 
Offline

Joined: Thu Sep 24, 2009 3:47 am
Posts: 17
Do not see anything like that in the log.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Mar 04, 2013 9:00 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm
Posts: 3270
You included .log files in the zip file.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Mar 05, 2013 2:59 am 
Offline

Joined: Thu Sep 24, 2009 3:47 am
Posts: 17
erik wrote:
You included .log files in the zip file.


And I searched it, there was no "Recording" line on the log file.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group