Does Comskip work on mp4 files?

Here you can ask your questions on how to use Comskip for the detection of commercials. Also questions on how to remove commercials are welcome
Post Reply
wayner
Posts: 10
Joined: Mon Feb 02, 2009 6:14 pm

Does Comskip work on mp4 files?

Post by wayner » Sun Dec 01, 2013 9:42 pm

I have used comskip for years on mpeg files and on .ts files from my HD-PVR in SageTV. With some files I like to run comskip on the original file and then reencode them with Handbrake to mp4 to make them more portable for iDevices, etc. But at times in playback in Sage these files get in endless loops which I am guessing is caused by the time scale being marginally different in the processed .mp4 file vs the original .ts file. Therefore I would like to run comskip against my final file but when I try to do this is says that:

Code: Select all

The input file was not an MPEG file or comskip CSV or TXT file - .mp4.
Does comskip not support mp4 files at all? Aren't they using the h.264 codec just like the original .ts file?

erik
Site Admin
Posts: 3302
Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm

Re: Does Comskip work on mp4 files?

Post by erik » Mon Dec 02, 2013 4:00 pm

Just change the extension to .mpg and comskip should probably process the file

wayner
Posts: 10
Joined: Mon Feb 02, 2009 6:14 pm

Re: Does Comskip work on mp4 files?

Post by wayner » Tue Dec 03, 2013 3:56 am

I tried that and I get:

Code: Select all

MP3 Audio or other unknown input, cannot decode
The files is encoded with Handbrake using the x264 encoder.

erik
Site Admin
Posts: 3302
Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm

Re: Does Comskip work on mp4 files?

Post by erik » Tue Dec 03, 2013 7:40 am

Can you make a short recording available to me?

wayner
Posts: 10
Joined: Mon Feb 02, 2009 6:14 pm

Re: Does Comskip work on mp4 files?

Post by wayner » Tue Dec 03, 2013 1:06 pm

I will do so in about a week as I am just leaving the country right now.

Post Reply