Comskip edits out first 8 seconds or so of recording

Here you can ask your questions on how to use Comskip for the detection of commercials. Also questions on how to remove commercials are welcome
Post Reply
Nemesis1066
Posts: 2
Joined: Sat Oct 01, 2016 1:00 pm

Comskip edits out first 8 seconds or so of recording

Post by Nemesis1066 » Sat Oct 01, 2016 1:12 pm

I've done the usual things (always_keep_first_seconds=60, always_keep_last_seconds=30, before_logo=10), but it doesn't matter at the beginning: the beginning 5 seconds or so of the actual show gets cut off (after the leader promo and before the logo first appears). 8 seconds are cut, 5 seconds of that is actual show.

Comskip.ini:
detect_method=47 ;1=black frame, 2=logo, 4=scene change, 8=fuzzy logic, 16=closed captions, 32=aspect ration, 64=silence, 128=cutscenes, 255=all
validate_silence=1 ;
validate_uniform=1 ;
validate_scenechange=1 ;
verbose=10 ;
max_brightness=60 ;
test_brightness=40 ;
max_avg_brightness=20 ;
max_commercialbreak=600 ;
min_commercialbreak=25 ;
max_commercial_size=125 ;
min_commercial_size=4 ;
min_show_segment_length=220 ;
non_uniformity=100 ;
max_volume=100 ;
min_silence=12 ;
ticker_tape=0 ;
logo_at_bottom=0 ;
punish=0 ;
punish_threshold=1.3 ;
punish_modifier=2 ;
intelligent_brightness=0 ;
logo_percentile=0.92 ;
logo_threshold=0.75
punish_no_logo=1 ;
aggressive_logo_rejection=0
connect_blocks_with_logo=1 ;
logo_filter=0 ;
cut_on_ar_change=1 ;
delete_show_after_last_commercial=0 ;
delete_show_before_or_after_current=0 ;
delete_block_after_commercial=0 ;
remove_before=0 ;
remove_after=0 ;
shrink_logo=0 ;
after_logo=0 ;
padding=5
ms_audio_delay=5
volume_slip=40
skip_b_frames=0 ;
max_repair_size=200 ;
disable_heuristics=4
disables all heuristics
delete_logo_file=0 ;
output_framearray=0 ;
output_data=0 ;
output_videoredo=0 ; The old videoredo format
output_videoredo3=0 ; The new videoredo v3 format.
output_womble=0
output_mls=0 ;
output_cuttermaran=0
output_mpeg2schnitt=0
output_mpgtx=0
output_dvrcut=0
output_zoomplayer_chapter=0
output_zoomplayer_cutlist=0
output_edl=1
output_dvrmstb=0 ;
output_edlx=0
output_vcf=0
output_bsplayer=0
output_btv=0 ;
output_projectx=0 ;
output_avisynth=0
output_vdr=0 ;
output_demux=0 ;
sage_framenumber_bug=0
sage_minute_bug=0
live_tv=1 ;
live_tv_retries=4 ;
dvrms_live_tv_retries=300 ;
standoff=0 ;
cuttermaran_options="cut=\"true\" unattended=\"true\" muxResult=\"false\" snapToCutPoints=\"true\" closeApp=\"true\""
mpeg2schnitt_options="mpeg2schnitt.exe /S /E /R25 /Z %2 %1"
avisynth_options="LoadPlugin(\"MPEG2Dec3.dll\") \nMPEG2Source(\"%s\")\n"
dvrcut_options="dvrcut \"%s.dvr-ms\" \"%s_clean.dvr-ms\" "
windowtitle="Comskip - %s"
always_keep_first_seconds=60
always_keep_last_seconds=30
before_logo=10

Nemesis1066
Posts: 2
Joined: Sat Oct 01, 2016 1:00 pm

Re: Comskip edits out first 8 seconds or so of recording

Post by Nemesis1066 » Sat Oct 01, 2016 3:03 pm

Nevermind: it turns out that MCEBuddy, which I use to kick off comskip for postprocessing, was putting in flags to skip part of the beginning of the recording.

So not ComSkip's fault at all.

Post Reply