Comskip Support Forum

Comskip is a free commercial detector, browse the forum for more information
It is currently Tue Jul 17, 2018 5:50 pm

All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Nov 15, 2016 6:05 am 
Offline

Joined: Wed Nov 02, 2011 3:43 am
Posts: 114
Hi Erik;

I bought a pretty wild video card (nVidia) a while back and was wondering, can ComSkip use it for processing? It seems people use them for transcoding so I thought maybe it might be possible?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Nov 16, 2016 8:15 am 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm
Posts: 3190
The donator version supports HW accelerated decoding but results vary.
If you are processing SD then I should not bother
Otherwise first try
lowres=10
and Comskip will automatically select the lowest resolution usable for processing.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Nov 16, 2016 8:34 am 
Offline

Joined: Wed Nov 02, 2011 3:43 am
Posts: 114
Hi Erik!

I'm using the donator version and generally it's all H.264 HD. Does this mean it will support using my video card and if so, what do I need to do to try it out?

It's an nVidia card if that matters.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Nov 16, 2016 9:07 am 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm
Posts: 3190
I looked at the source and it seems the latest builds have HW decode disabled because of some weird problem (if I remember correctly)
Will have to test if the problems are gone before I can enable HW decoding again.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Nov 16, 2016 9:23 am 
Offline

Joined: Wed Nov 02, 2011 3:43 am
Posts: 114
I'd love to try it. I needed a video card so I bought this giant gaming card (I don't game) so it sits there doing nothing all day other then displaying the picture for my TV :oops: It would be neat to see it actually do some heavy lifting for a change :mrgreen:


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Dec 11, 2016 7:08 am 
Offline

Joined: Thu Dec 08, 2016 5:34 pm
Posts: 8
Any news on this by chance?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sun Dec 11, 2016 8:08 am 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm
Posts: 3190
No, not a high priority at the moment


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Apr 27, 2017 12:17 am 
Offline

Joined: Thu Dec 08, 2016 5:34 pm
Posts: 8
So am I correct in that 0.81.095 has this enabled again based on 0.94 saying "HW assisted decoding is enabled again"?

I just upgraded to the latest donator one and set it back to 1 to enable and see 0 difference.
Still using 4 CPU core to decode mpeg2 HD files, setting 0 or 1 has 0 change it seems.

Thoughts?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Apr 27, 2017 10:47 am 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm
Posts: 3190
Forget HW acceleration at the moment.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Mar 30, 2018 2:18 pm 
Offline

Joined: Sat Feb 10, 2018 4:33 am
Posts: 12
This is an old thread, but I suspect that it is still true.

I don't see any difference in setting ComSkip hardware decoding on or off. Is this still deactivated in the latest builds?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Mar 31, 2018 9:38 am 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm
Posts: 3190
Correct, too many problems in latest builds, working on it right now


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group