Comskip Support Forum

Comskip is a free commercial detector, browse the forum for more information
It is currently Thu Sep 20, 2018 7:16 pm

All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 24 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Wed Mar 23, 2011 6:14 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm
Posts: 3209
Some general advice to improve the detection performance h.264 content

Set
min_show_segment_length=250

and if you see detection gets worse later in the recording you can set
volume_slip=300

This has helped many people.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Jan 12, 2012 5:49 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 12, 2012 5:46 pm
Posts: 13
I noticed on the new donation version past v44 that Happauge HDPVR+EyeTV stopped working.

I am currently setting these attributes and will respond with a working .ini for everyone.

Jeff


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Jan 12, 2012 6:56 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm
Posts: 3209
Glad to hear.
I understood it is a tuning problem?
If so I would like to receive a "How to ask for help" set of files so I can include the generated .csv and the .ref in my global optimisation test set.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Jan 19, 2012 10:09 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 12, 2012 5:46 pm
Posts: 13
I got everything working except for it won't mark the commercials itself I need to run the script manually after the recording in eyetv with from terminal

./Library/Application Support/ETVComskip/MarkCommercials.app/Contents/MacOS/MarkCommercials


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Jan 20, 2012 1:12 am 
Offline

Joined: Tue Jan 17, 2012 5:37 am
Posts: 9
dr01dy wrote:
I got everything working except for it won't mark the commercials itself I need to run the script manually after the recording in eyetv with from terminal

./Library/Application Support/ETVComskip/MarkCommercials.app/Contents/MacOS/MarkCommercials


If you're using the donators version, it doesn't yet support live detection. It gets started but stops soon thereafter.

Mine are heavily customized but if memory serves the latest ETVComskip start and end recording scripts do call MarkCommercials from the start script, i.e., live detection. What I did was comment out the call in the start script and added it to the stop script.

If this does apply to you and you need more details, let me know.

Cheers


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Jan 20, 2012 6:48 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 12, 2012 5:46 pm
Posts: 13
Chris,

Yes you are dead on, I have the donator version with eyetv-comskip installed with eyetv and trying to get H264. Maybe we can share .ini files or something.

Thanks for the reply!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Jan 20, 2012 10:22 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm
Posts: 3209
Can one you you post a short dedicated topic on how to adopt eyetv to get the current comskip donator version working?
Preferrably with a nice catching topic line so google will find it.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Jan 21, 2012 4:26 am 
Offline

Joined: Thu Jan 12, 2012 5:46 pm
Posts: 13
erik,

No problem I will work on that in the morning over a cup of coffee ;)


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Jan 21, 2012 10:05 pm 
Offline

Joined: Tue Jan 17, 2012 5:37 am
Posts: 9
erik wrote:
Can one you you post a short dedicated topic on how to adopt eyetv to get the current comskip donator version working?
Preferrably with a nice catching topic line so google will find it.


I could certainly do that. I just need to dig up the original scripts so that I'm writing about the default configuration. Unless live recording support is coming back soon, you may want to note that it doesn't work a bit more prominently near the top of the readme.

I assume the Support forum would be the best place to post the instructions.

Cheers


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Jan 21, 2012 10:24 pm 
Offline

Joined: Tue Jan 17, 2012 5:37 am
Posts: 9
dr01dy wrote:
Chris,

Yes you are dead on, I have the donator version with eyetv-comskip installed with eyetv and trying to get H264. Maybe we can share .ini files or something.

Thanks for the reply!

Who's Chris? :wink: I assume you were responding to me though.

H264? I'm running comskip against the default EyeTV recordings, which are just mpeg in my case. Are you converting first? Or are recordings H264 with some devices?

Anyway, I've done very little customizing of the .ini file. Just:

live_tv=1 ; doesn't appear to cause any harm when run after recording
live_tv_retries=16 ; this is what I used previously. I'll have to see what's best here once live_tv is back.
thread_count=8 ; Nice! (I didn't know it would work under Wine.) Except for 1080i recordings, this might even obviate the need to do live_tv processing at all. It speeds things up quite a bit.

Cheers


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Jan 24, 2012 6:48 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 12, 2012 5:46 pm
Posts: 13
I am not sure where I got chris from, anyways livetv detection was working on donator version 42 and it must have stopped working at some point with the new ever versions.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Jan 24, 2012 6:50 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm
Posts: 3209
Live TV (that is: detection DURING recording) works on the 0.80.x version.
It never worked on the 0.81.x versions as I till today have not been able to implement it in a reliable way.
If you do not need to process .wtv you are better of with the latest 0.80.x build

The live_tv setting in comskip is only determining if comskip will output commercial information while it processes the file, not WHEN comskip is started.

So with the 0.81.x build live_tv_retries and the standoff setting are useless till further notice

I know its confusing and I wish I was able to implement live tv processing but I had other priorities....


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Jan 24, 2012 7:09 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 12, 2012 5:46 pm
Posts: 13
I just used Thread=8 on my i7 2.66 6mins for 60min show. Thats blazing fast compared to before.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Jan 24, 2012 7:25 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm
Posts: 3209
Happy to hear.
Spread the word.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Jan 24, 2012 7:35 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 12, 2012 5:46 pm
Posts: 13
erik,

Thanks for the information. I am going to rollback now and give it a shot. once I see it working I am going to start a new post as we talked about above for new users.

Thanks again,

Jeff


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 24 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group