Speed Doubt

To discuss the tuning of comskip and for posting your ini files
Post Reply
rasnicop
Posts: 4
Joined: Fri Oct 06, 2017 8:36 am

Speed Doubt

Post by rasnicop »

Hi,

By the first time, i would want to appreciate the work of the project. I have already use it and it's fantastic. Thanks you very much.

My goal is detect commercial breaks in h264 videos and I have a doubt related with the speed. In my tests, I have seen that the speed in my Linux computer is ~80fps and I want to know if it's the maximum speed for this kind of video codec (h.264).

With other videos (MPEG2), the normal speed is approximately 600-800fps.

If it's the normal speed, what do you recommend me for decrease the analysis time? Maybe decode the video to MPEG2? Hardware assist?


Thanks you very much and I repeat, I appreciate your work very much.

erik
Site Admin
Posts: 3338
Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm

Re: Speed Doubt

Post by erik »

Did you try the
lowres=10
setting?

erik
Site Admin
Posts: 3338
Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm

Re: Speed Doubt

Post by erik »

Sometimes using the hw acceleration could also help, but not always

rasnicop
Posts: 4
Joined: Fri Oct 06, 2017 8:36 am

Re: Speed Doubt

Post by rasnicop »

erik wrote:Did you try the
lowres=10
setting?
I don´t see this setting. Is in the INI file or in the command line parameters?

Thank you.

rasnicop
Posts: 4
Joined: Fri Oct 06, 2017 8:36 am

Re: Speed Doubt

Post by rasnicop »

erik wrote:Sometimes using the hw acceleration could also help, but not always
In this case, in my computer, it doesn´t help, is the same speed.

If I try in other PC, what is more useful: more CPU or GPU?


Thank you so much for your help.

erik
Site Admin
Posts: 3338
Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm

Re: Speed Doubt

Post by erik »

add the line
lowres=10
to your comskip.ini file
for h.264 there are people reporting that gpu acceleration can help but as I do not have a fast gpu I did not see myself
For 1920x1080 h.264 I get about 200fps on a i7-2600 at 3.4GHz
What is the cpu you are using?

rasnicop
Posts: 4
Joined: Fri Oct 06, 2017 8:36 am

Re: Speed Doubt

Post by rasnicop »

erik wrote:add the line
lowres=10
to your comskip.ini file
for h.264 there are people reporting that gpu acceleration can help but as I do not have a fast gpu I did not see myself
For 1920x1080 h.264 I get about 200fps on a i7-2600 at 3.4GHz
What is the cpu you are using?
I test with the line lowres=10 and it´s the same speed.

My cpu is Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7400 @ 2.80GHz.

Ok, with your value I know that is a normal speed. I will try with other PC with more CPU and GPU.


Thanks you so much.

Post Reply