The source filter for this file could not be loaded.

Here you can ask your questions on how to use Comskip for the detection of commercials. Also questions on how to remove commercials are welcome
Post Reply
pungo
Posts: 3
Joined: Mon Sep 24, 2018 2:11 am

The source filter for this file could not be loaded.

Post by pungo » Mon Sep 24, 2018 2:27 am

I'm just started getting this error in the FWlog when processing a file.
Using dvrmtoolbox w/MC addin
Everything has been working for years and now it died.
What source filter does this need to "Get Video Information"?
Looking in the logs when it was working correctly, the "Get Video Information" returned the resolution of the video.
Any help would be appreciated.

Get Video Information
The source filter for this file could not be loaded.

snip of log below

Start Process: 9/23/2018 : 7:55 PM
InputFile=H:\Recorded TV\9-1-1_WTTGH_2018_09_23_19_53_19.wtv
Processing actions, this may take some time!!
Current Affinity: 15 System Mask: 15
Getting MetaData
Testing "Processed Files"
Testing "Every Sage File"
Testing "Every File"
"Every File" is a match.
Run Profile = nativecommdetect
ProcessId = 3676
DvrmsToolbox Version: 1.2.2.5
Throttle DVRMStoMPEG
FWThrottle: H:\Recorded TV\9-1-1_WTTGH_2018_09_23_19_53_19.wtv
WaitTime: 5 PollTime
Waiting to process file
Waiting to process file: FT = 7:53 PM WT = 7:58 PM CT=7:55 PM LN=522977280
Waiting to process file: FT = 7:53 PM WT = 7:58 PM CT=7:56 PM LN=522977280
Waiting to process file: FT = 7:53 PM WT = 7:58 PM CT=7:56 PM LN=522977280
Waiting to process file: FT = 7:53 PM WT = 7:58 PM CT=7:57 PM LN=522977280
Waiting to process file: FT = 7:57 PM WT = 8:02 PM CT=7:57 PM LN=971243520
Waiting to process file: FT = 7:57 PM WT = 8:02 PM CT=7:58 PM LN=971243520
Waiting to process file: FT = 7:57 PM WT = 8:02 PM CT=7:58 PM LN=971243520
Waiting to process file: FT = 7:57 PM WT = 8:02 PM CT=7:59 PM LN=971243520
Waiting to process file: FT = 7:57 PM WT = 8:02 PM CT=7:59 PM LN=971243520
Waiting to process file: FT = 7:57 PM WT = 8:02 PM CT=8:00 PM LN=971243520
Waiting to process file: FT = 7:57 PM WT = 8:02 PM CT=8:00 PM LN=971243520
Waiting to process file: FT = 7:57 PM WT = 8:02 PM CT=8:01 PM LN=971243520
Waiting to process file: FT = 7:57 PM WT = 8:02 PM CT=8:01 PM LN=971243520
Waiting to process file: FT = 7:57 PM WT = 8:02 PM CT=8:02 PM LN=971243520
Queue file

Duration = 00:07:01.2165939
Waiting for available worker: 9/23/2018 8:02 PM
Worker allocated: 9/23/2018 8:02 PM
Get Video Information
The source filter for this file could not be loaded.
Action did not complete successfully

Total Duration = 00:07:01.2565940

PW Exit: System.InvalidOperationException: No process is associated with this object.
at System.Diagnostics.Process.EnsureState(State state)
at System.Diagnostics.Process.get_HasExited()
at System.Diagnostics.Process.EnsureState(State state)
at System.Diagnostics.Process.get_ExitCode()
at Durrant.DVRMSFileWatcher.ProcessWrap.ap_Exited(Object sender, EventArgs e)
Start Process: 9/23/2018 : 8:24 PM

erik
Site Admin
Posts: 3310
Joined: Sun Aug 21, 2005 3:49 pm

Re: The source filter for this file could not be loaded.

Post by erik » Mon Sep 24, 2018 6:49 am

The error message is not from Comskip
DVRMStoolbox may run a prepossessing before comskip is invoked
Can you try to disable the pre-processing.

pungo
Posts: 3
Joined: Mon Sep 24, 2018 2:11 am

Re: The source filter for this file could not be loaded.

Post by pungo » Tue Sep 25, 2018 12:01 am

erik,

Thanks for your reply. I should have added that this is a dvrmstoolbox issue and not a comskip issue. I can drop a file on the comskip.exe and it processes it correctly.

With the babgvant.com site not working, I reached out to the comskip forum hoping someone has seen this issue and know how to correct it.

I looked around the dvrmtoolbox configuration settings to see if I could disable pre-processing and didn't seen where to disable it.

pungo
Posts: 3
Joined: Mon Sep 24, 2018 2:11 am

Re: The source filter for this file could not be loaded.

Post by pungo » Fri Sep 28, 2018 3:58 am

Update: Installed a media player codec pack and the problem was resolved. comskip was then super busy processing a ton of files

Post Reply