Vakantie 2002

Deze vakantie ben ik eigenlijk 2 keer op vakantie geweest, een keer op huttentocht en een keer met mijn ouders...  Allebei de keren naar Oostenrijk!  Maar gelukkig wel naar een andere plaats.
Voor een uitgebreid verslag van de huttentocht en de voorbereiding daarop, klik hier!

Onze huttentocht!

Dag 1
1 Juli zijn Marijn, Femke en ik vertrokken op huttentocht. Om 6.07 vertrok de trein richting Venlo.
Onderweg hadden we wel wat vertraging maar dat was niet zo erg, het was tenslotte vakantie! Maar je kan het woordje verspatung wel dromen na zo'n dag...  Rond 18 uur kwamen we aan in Innsbruck en we zijn toen meteen naar de jeugdherberg gelopen, die gelukkig zonder problemen te vinden was. Daar wou de meneer van de jeugdherberg ons eerst in een pension stoppen waar hij ook kamers verhuurd, maar daar hadden wij toch geen zin in. Uiteindelijk zaten we in een kamer van 3 personen, in de jeugdherberg. Dat was eigenlijk ook niet de bedoeling, maar het kwam wel goed uit, want zo konden we nog even telefoons opladen en rustig onze tas opnieuw inpakken en zo. 's Avonds zijn we ergens in Innsbruck pizza gaan eten en we zijn nog even door de stad gelopen.

Dag 2
Vandaag zijn we weer vroeg opgestaan en toen de stad ingegaan. We zijn naar de reisboekwinkel gegaan en hebben daar een kaartje en een boekje gekocht. Daarna zijn we meteen de trein ingestapt naar Hoghzirl (dorpje dicht in de buurt van Innsbruck). In Hoghzirl zijn we echt begonnen aan onze huttentocht.  We zijn eerst naar de Neue Magdeburger Hutte gelopen. Dat was best zwaar!  Die avond werden we nog getrakteerd op een prachtig concert van gitaar en accordeon, begeleid met echt gejodel! ( :-S )

Dag 3
Op dag 3 liepen we van de Neue Magdeburger Hutte naar het Solsteinhaus. Er stond wel 'Steig' op de kaart, maar we hadden geen idee wat dat was en de mevrouw in de hut zei dat die toch wel goed te doen was...  Maar dat viel toch vies tegen, want we hebben flink moeten klimmen!

            
     een mooi dal                        

 
  en hier moesten we overheen om bij dat mooie uitzicht te komen...
  (dit is Marijn die met behulp van een kabel omhoog aan het klimmen is)

Maar goed, uiteindelijk zijn we toch alledrie levend in het Solsteinhaus aangekomen...  Daar sliepen we voor de eerste keer in een echte matrassenlager!  Best grappig, dat is een zolder en er ligt daar aan twee kanten een lange rij matrassen. Nu was het rustig en hadden we dus elk een matras, maar als het druk is, lig je met vier mensen op 3 matrassen...  Lekker knus... ??

Dag 4
Vandaag liepen we weer door, van het Solsteinhaus naar de Pfeishutte. Dit was een erg zware, maar wel mooie tocht. We vertrokken in de regen, maar het werd gelukkig al vlug mooi weer. De dag was eigenlijk vooral erg lang, er was niet heel veel hoogteverschil. Alleen helemaal op het einde moesten we nog flink wat klimmen. 's Nachts was het alleen iets minder fijn in de Pfeishutte, ik heb het nog nooit zo koud gehad 's nachts!

Dag 5
Na die koude nacht mochten we weer flink gaan wandelen. Dit was de zwaarste dag van allemaal!  We liepen op dag 5 naar de Bettelwurfhutte. Vanuit de Pfeishutte moesten we eerst een heel stuk klimmen. Daarna was het even vlak (boven op de berg). We hebben daar zelfs nog in de sneeuw lopen klieren en met sneeuwballen gegooid en zo! Daarna moesten we weer naar beneden. Langs een heel erg steile puinhelling...  En onderaan de helling lag een grote plak ijs waar we ook nog eens overheen moesten en dat is eng. Daarna konden we het goede pad niet vinden, want we zouden eigelijk door het dal lopen. Er was ook wel een pad wat een beetje op gelijk hoogte bleef, maar daar stond weer Steig bij, dus dat vonden geen echt goed idee... Uiteindelijk hebben we dat pad wel moeten nemen, want het andere pad was echt onvindbaar...  Achteraf bekeken maar goed ook, want de steig was niet zo moeilijk als de eerste, maar scheelde wel heel veel afdalen en klimmen! Deze tocht was wel de zwaarste van allemaal, maar ook zeker wel de mooiste!


Daar waar de horizon het laagst is, zijn wij over de berg gekomen en van de puinhelling af gegleden...

Dag 6
Op dag 6 zijn we weer afgedaald naar het dal. Het regende een beetje, dus dat zorgde ervoor dat de rotsen erg glad waren...  Het was verder wel een mooie toch!  Wel raar om weer in de bewoonde wereld te komen, moet je ineens weer normaal doen!  We hebben in Hall, het dorpje waar we aan kwamen, meteen de trein terug naar Innsbruck genomen.  Na alle andere jeugdherbergen van Innsbruck te hebben afgelopen, kwamen we toch weer uit bij de jeugdherberg waar we al eerder waren geweest.

Dag 7
Vandaag zijn we naar Scharnitz gegaan. Eigelijk hadden we rustdag die dag, maar we hebben weer heel veel kilometers gemaakt (en ook heel wat omhoog en omlaag) in Scharnitz toen we op zoek waren naar een slaapplaats. Er was die dag een feest van de brandweer in het dorp, dus er was niemand thuis...  Maar uiteindelijk kwamen in een pension terecht. Echt chique hoor!

Dag 8
De eerste dag van de tweede tocht. Deze dag zijn we naar het Karwendelhaus gegaan. Dat was een heel touristische hut. Je kon er namelijk ook per fiets komen. Het was er best druk en er hing een heel andere sfeer dan in andere hutten. Maar we hebben toen wel de eerste keer Sauerkraut (zuurkool) gegeten van de vakantie!  En het was nog lekker ook!

Dag 9
Op dag 9 zijn we van het Karwendelhaus naar de Falkenhutte gegaan. Het was een leuke tocht!  Wel een beetje kort, dus wilden we 's middags nog even een bergje op lopen dat naast de hut lag (van op dat bergje is de foto genomen). Uiteindelijk bleven we ergens op de helft steken en hebben toen heerlijk in het gras gelegen :-D


                de Falkenhutte

Dag 10
Vandaag zijn we naar de Lamsenjochhutte gelopen, de laatste hut waar we zouden overnachten. En hier kwamen we voor de eerste keer een Nederlands gezin tegen!  Dat was dus wel gezellig!  Alleen de nacht daar was niet zo leuk: in deze hut lagen we dus wel met z'n vieren op drie matrassen en mijn buurman ging vreselijk hard snurken!  (en zijn vrouw die daarnaast lag ook...)  Gelukkig hadden we tegen die tijd al zoveel geslapen in heel de vakantie dat het niet zo heel erg was...

Dag 11
Na die luidruchtige nacht konden we aan onze laatste afdaling beginnen. We kwamen aan in Schwatz. Daar wilden we de zilvermijnen gaan bekijken, maar we moesten 3 uur wachten op de volgende rondleiding en daar hadden we dus niet zoveel zin in...  We gingen weer terug naar Innsbruck. Op het station meteen de trein gereserveerd voor de zondag. Toen maar meteen naar 'onze' jeugdherberg gelopen...  Daar was het best gezellig, we hebben zitten kletsen met mensen van over de hele wereld...

Dag 12
Vandaag zijn we naar de Alpenzoo gegaan. Dat was best leuk!  Wel een beetje klein en de helft van de dieren was foetsie, maar de dieren die er waren, waren wel mooi! 's Middags zijn we nog even naar Hall op en neer geweest, omdat we dat wel een leuk stadje vonden toen we er op dag 6 doorheen liepen!

                   
folder van de Alpenzoo                    Zoek de geit... ;-)

Dag 13
Heel de dag regende het...  En dat was balen, want wij hadden een dagje stadten gepland...  (sindsdien is het in Oostenrijk ook een hele tijd zo ongeveer niet meer gestopt met regenen en daarna kwamen al die overstromingen en zo, dus we hadden nog geluk!)
Maar het was toch wel gezellig, alleen op het einde van de dag moesten we schuilen in een of ander gebouwtje van een tentoonstelling omdat het toen wel erg hard ging onweren...  Alleen jammer dat dat gebouwtje lek was... :-S

Dag 14
Weer naar huis!  Dat was wel jammer op zich, maar het was ook wel fijn om weer thuis te zijn...  Alleen jammer dat er op de terugweg heel veel mist was, we konden de bergen niet eens zien...

Het was een mooie en leuke huttentocht!!